Tips Exam #1

Assalamualaikum readers.

Hari ini Ila nak share tips exam sikit. Actually, Ila sendiri pun tak cuba lagi tips ni sebab Ila jumpa tips ni beberapa hari lepas. So memang belum ada exam {{holiday la}}. InsyaAllah nanti semasa exam, Ila akan cuba amalkan tips ni. Siapa tahu, menjadi kan? Rujuk gambar kat bawah ya.

Till then, Assalamualaikum.

Mutiara Kata

Assalamualaikum readers :)


Entry kali ini sebenarnya nak share sesuatu yang saya rasa sangat perlu untuk kita semua baca. Mutiara kata ini juga untuk peringatan diri saya sendiri juga. Jom sama-sama baca ^^


Jangan berbangga sangat dengan pakaian yang cantik dan mahal, kerana pakaian terakhir kita nanti ialah kain kapan.

Jangan berbangga dan berlagak sangat dengan kenderaan mewah, kerana kenderaan terakhir kita ialah van jenazah dan papan keranda.

Janganlah terlalu seronok dengan tempat tidur yang empuk dan nyaman kerana tempat tidur terakhir kita adalah di liang lahad.

Jangan pula ego dan bongkak kerana mampu memiliki rumah mewah seperti istana kerana rumah terakhir kita nanti ialah kubur bertiang dua.

Jangan terlalu megah dengan pangkat dan darjat kerana apabila sudah tiada nanti, kita dapat gelaran al-marhum.

Janganlah terlalu bangga dan berlagak dengan wajah yang kacak dan cantik kerana apabila kita mati nanti, wajah itu akan berubah menjadi tengkorak dan dimakan cacing.

"Sharing is Caring" 
Till then, Assalamualaikum.

What happen with the follower widget?

Assalamualaikum.


As you all know {{maybe ada lagi yang belum tahu}}, follower widget sekarang dah tak ada kan? Okay Ila pun tak tahu kenapa. Ila dah check dah. Memang semua blog yang ada follower widget, semua akan jadi macam ni :


Betul tak? Even blog Ila pun dah tak ada follower widget tu. Lepas je tengok follower widget dah tak ada, Ila terus buat follow button kat bahagian navigation tu. 

Ila pun risau jugak ni sebab Ila kan tengah buat giveaway, so takut time korang follow, tak boleh pulak. Actually, follow button ni ada limit tau. Kalau korang dah follow 300 blog, memang follow button ni dah tak boleh guna. Like me, sebenarnya Ila dah limit dah. 

So for those yang nak join Ila punya giveaway, korang try je lah dulu follow guna follow button tu. Kot-kot belum limit lagi ke kan. Tapi kalau memang dah tak boleh tu, tak apa lah.
If ada yang tahu nak solve problem ni, leave your comment ^^
Till then, Assalamualaikum.