Tips Exam #1

Assalamualaikum readers.

Hari ini Ila nak share tips exam sikit. Actually, Ila sendiri pun tak cuba lagi tips ni sebab Ila jumpa tips ni beberapa hari lepas. So memang belum ada exam {{holiday la}}. InsyaAllah nanti semasa exam, Ila akan cuba amalkan tips ni. Siapa tahu, menjadi kan? Rujuk gambar kat bawah ya.

Till then, Assalamualaikum.

Mutiara Kata

Assalamualaikum readers :)


Entry kali ini sebenarnya nak share sesuatu yang saya rasa sangat perlu untuk kita semua baca. Mutiara kata ini juga untuk peringatan diri saya sendiri juga. Jom sama-sama baca ^^


Jangan berbangga sangat dengan pakaian yang cantik dan mahal, kerana pakaian terakhir kita nanti ialah kain kapan.

Jangan berbangga dan berlagak sangat dengan kenderaan mewah, kerana kenderaan terakhir kita ialah van jenazah dan papan keranda.

Janganlah terlalu seronok dengan tempat tidur yang empuk dan nyaman kerana tempat tidur terakhir kita adalah di liang lahad.

Jangan pula ego dan bongkak kerana mampu memiliki rumah mewah seperti istana kerana rumah terakhir kita nanti ialah kubur bertiang dua.

Jangan terlalu megah dengan pangkat dan darjat kerana apabila sudah tiada nanti, kita dapat gelaran al-marhum.

Janganlah terlalu bangga dan berlagak dengan wajah yang kacak dan cantik kerana apabila kita mati nanti, wajah itu akan berubah menjadi tengkorak dan dimakan cacing.

"Sharing is Caring" 
Till then, Assalamualaikum.

What happen with the follower widget?

Assalamualaikum.


As you all know {{maybe ada lagi yang belum tahu}}, follower widget sekarang dah tak ada kan? Okay Ila pun tak tahu kenapa. Ila dah check dah. Memang semua blog yang ada follower widget, semua akan jadi macam ni :


Betul tak? Even blog Ila pun dah tak ada follower widget tu. Lepas je tengok follower widget dah tak ada, Ila terus buat follow button kat bahagian navigation tu. 

Ila pun risau jugak ni sebab Ila kan tengah buat giveaway, so takut time korang follow, tak boleh pulak. Actually, follow button ni ada limit tau. Kalau korang dah follow 300 blog, memang follow button ni dah tak boleh guna. Like me, sebenarnya Ila dah limit dah. 

So for those yang nak join Ila punya giveaway, korang try je lah dulu follow guna follow button tu. Kot-kot belum limit lagi ke kan. Tapi kalau memang dah tak boleh tu, tak apa lah.
If ada yang tahu nak solve problem ni, leave your comment ^^
Till then, Assalamualaikum.

Life? Mid-year exam?

Assalamualaikum.

Lama betul Ila tak update blog pasal life Ila kan. Asyik-asyik giveaway, giveaway. Haha. I kan memang suka join giveaway *sukalah sangat :p* , haha takde lah suka sangat. Kalau tengok syarat senang, simple as ABC confirm dengan suka hati Ila join. Ramai blogger tinggalkan jejak kat chatbox jemput join giveaway diorang. InsyaAllah kalau ada masa nanti Ila join giveaway korang kay.

Btw, design blog ni pun dah nampak macam simple dah. Dah tak ada yang menariknya. Yes, Ila ingat nak edit sikit blog ni. Kasi cun lagi. Ceh, ayat bajet macam blog ni cun. Hahaha. But now, I'm very very busy. Seriously, dengan homework yang banyak. Paling banyak nota lah. Fuhhhh.

Tapi sempat jugak Ila ambik tempahan edit blog and so on. Hehe the best way to make money. Opss, correction, the best way to get topup. FYI, tempahan yang Ila buat bayaran melalui topup celcom ye. Ila terharu sangat sebab ada yang sudi buat tempahan full edit blog dengan Ila. Thanks to adik MalihahMunirah sebab sudi tempah ngan Ila. Dah siap dah edit blog Malihah. Full edit just RM10. Ila edit berdasarkan details yang adik Malihah bagi. Kalau ada yang macam tak sesuai, Ila tukar. Alhamdulillah dapat customer tak cerewet sangat. Thanks jugak kat adik sebab sabar menunggu. Ila ambil masa dua tiga hari edit blog dia. Read here for more details.

Okay last week, Ila dapat tahu keputusan mid-year exam. Jeng, jeng, jeng, Ila dapat number 3 over 90+ *I dah lupa*. Last year pun number 3 jugak. Tapi nak jugak naik satu anak tangga ke dua ke. Haha. Tapi macam tengah daydreaming je. Haha. But for final year exam, I'll do better than mid-year exam. Saya nak 8A. Huahuahua, exam kali ni memang lah naik gred tapi ada 'c'. Tu yang tak best tu. Eheks.
Life is difficult, but once understood, life is no longer difficult :)
Thats all for now. Till then, Assalamualaikum.

Blog NNabilahZ bertukar design ^^

Assalamualaikum.

Eh korang, okay tak design baru blog Ila? Okay tak okay tak? Hehehe, bagi lah pendapat sikit. Yang mana korang rasa tak sesuai dalam blog ni, comment okayy, nanti Ila buang. Tak lah menyerabutkan korang pulak. Allright? Ehehe :D


Tema masih ditetapkan. Weheee, pink dicampurkan dengan colour yellow tapi lebih banyak pink lah. Okayy, meh nak cerita satu-satu. Tang header dulu ya. Actually, idea untuk konsep header Ila ni, Ila dapat lepas blogwalking blog kak Izyan. Ila dapat inspirasi dari blog kak Izyan. Tengah syok baca entry-entry blog kak Izyan, tetiba dapat idea buat header macam tu.

Sebenarnya nak buat header yang scalloped edges lepas belajar buat scalloped edges untuk body ikut tuto kak izyan tapi bila nak buat scalloped edges untuk header tak reti pulak sebab kak izyan baru ajar untuk keliling blog (body) je. Lepastu, cancel je lah niat nak buat scalloped edges. Buat je lah yang biasa. Btw, banyak kali jugak tukar design header. Tiga empat kali jugak lah. Sikit-sikit tak kena. Akhirnya, itulah jadinya. Simple je kan.

Okayy, mesti ada juga kan yang tertanya-tanya macam mana Ila buat drop down menu bar tu? Nak tahu? Ila belajar kat tutorial seorang blogger ni --> http://www.duniashida.com/2013/02/tutorial-cara-nak-buat-drop-down-menu.html. Hah, korang kalau nak buat sekali click lah link tu, belajar kat situ ya.

Okayy footer pula sangat-sangat-sangatlah simple. Ila just buat "© 2010 - 2013 by Nur Nabilah Zahari". Okayy 2010-2013 ialah tahun Ila blogging. But FYI, blog ni Ila buat 2011. Kira ni second blog lah. First blog dah takde, dah kena blocked. Huaaaa. Okay stop sedih-sedih ni. HAHA!
Tak tahu apa lagi nak cerita. btw, Okay tak new design blog Ila ni?
Till then, Assalamualaikum.

Doodling Part 4 ~

Assalamualaikum.

Korang sihat? Hm, cuti sekolah dah tak lama. Homework dah siap? Ehehe, mesti ada lagi yang tak siap kan. Okay okay, korang baca title post pun boleh agak kan apa story hari ni. Back to the title.

Actually, cuti sekolah ni Ila berjaya buat dua doodle. \\cehh, dua je pun.// Cuti sekolah kemain lama lagi, baru dua doodle? Haha, biasa lah tu. Kadang rajin, kadang malas. So, ni lah dua doodle yang dimaksudkan tadi.

Ehehe, okay tak korang?
Till then, Assalamualaikum.

Anon? Dah tak ada kerja lain ke?

Assalamualaikum.

Eh, kalau korang tengok blog Ila, mesti nampak macam dah siap edit kan? Tengok luaran memang dah siap dah tapi ada lagi tak siap sebenarnya. Hehe, kemalasan pulak dah. Wakaka. K, tak ada kena mengena pun dengan title post. Ni pendahuluan lah. //Macam buat karangan pulak.\\ Abaikan. Ila kan memang suka merapu.

Ila sedih sebenarnya sebab Ila kena tuduh dengan satu anon ni. Dia kata, Ila asyik ikut akak Izyan bila akak Izyan tukar template je, Ila pun tukar jugak. Hm, Ila pun rasa macam betul apa kata anon tu tapi tak payah kot nak send chat macam tu. Anon ni kerja dia nak buat orang bermusuh je. Cubalah cari kerja lain yang lebih berfaedah -.- Ila just tukar template takde pulak tukar design sebijik macam akak Izyan. Ish.

Ila dah pun bagitahu akak Izyan berkenaan dengan hal ni. Dia sendiri kata yang blog Ila tak ada sama dengan blog dia. Chat yang mula-mula tu, Ila tak tuduh akak Izyan tapi Ila takut juga kalau memang betul Ila selalu ikut akak Izyan. Lepastu akak Izyan reply yang dia tak pernah send chat macam tu. Ila tahu akak Izyan baik orangnya, takkan pernah cakap macam tu.

Then, akak Izyan minta link Ila. Ila terus bagi link Ila. And akak Izyan kata design Ila memang tak ada yang sama dengan design blog dia. Tak percaya? Anon, see this!!! 

Sebena-benarnya, Ila jadikan akak Izyan dan seorang lagi blogger peramah, akak Aten sebagai inspirasi Ila dalam berblogging. Setiap hari, Ila mesti akan pergi blog diorang. Kalau terlepas nak baca entry-entry diorang, Ila akan rasa rugi sebab diorang selalu share tips-II ataupun info-II yang memang berguna. Bila diorang tak update entry, Ila akan refresh jugak blog diorang. Bila dah update, laju je Ila nak membacanya.

Ila baru je nak sambung edit blog tadi tapi bila bacakan chat anon tu, terus patah semangat nak mengedit. Hm, dunia blogging memang macam ni. Ada masanya kita jatuh, ada masa juga kita naik. Kita just kena banyak bersabar. Anon memang tak pernah serik dengan kerja mereka. Ish, ish, ish.
Allah Maha Mengetahui. Allah Maha Melihat. Ingat tu!
Till then, Assalamualaikum.

Alhamdulillah!

Assalamualaikum. ♥
Lama betul NN tak update blog kan. Almaklumlah busy je memanjang. Eh? Tidak tidak, sebenarnya NN tak ada lah busy seperti yang korang sangkakan. Tapi cuma tiada apa yang NN boleh update. Sebenarnya malas. Haha.

Pageviews NN pun menurun. Follower pun tak naik-naik. Haha, since giveaway yang NN dan adik NN anjurkan tu tamat dan pemenang diumumkan, NN rasa malas nak blogging. Kadang terfikir juga untuk stop blogging tapi apakan daya, blogging dah jadi hobi NN. Hehe. So, kita teruskan kembali berblogging.
Sebenarnya, apa yang NN akan beritahu hari ini bukanlan berkaitan dengan semua yang NN ceritakan di atas. Kenapa post title kali ini begitu? NN rasa bersyukur sangat sebab NN menang kategori BLOG MENARIK LAGI TERTARIK dalam giveaway yang Akak Yaya anjurkan. Alhamdulillah. Rezeki bulan April.

Waktu check entry pemenang tu, NN tak rasa pun yang NN akan menang. Scroll punya scroll, NN nampak printscreen blog NN beserta dengan link blog NN. Wahhh, tak sangka rasanya NN boleh menang kategori blog menarik lagi tertarik. Alhamdulillah Syukran Ya Allah :) 
Nasib baik lah NN terdetik hati untuk check blog harini, kalau tak, terlepas lah tarikh untuk tuntut hadiah iaitu pada 30 April. 
Till then, Assalamualaikum.

Doodling Part 3 ~

Assalamualaikum. ♥
GIVEAWAY! BANYAK HADIAH YANG MENARIK. JOIN! JOIN!
Kembali lagi di entry kedua untuk hari ini. Lol, baru entry kedua? Orang lain dah tiga empat entry sekali online. Tapi Ila sekali online, baru satu dua entry je. Hahaa. Ila memang tak ada idea langsung nak update pasal apa. So memandangkan Ila ada hobi baru, update pasal hobi baru ni je lah. Yes! Mendoodle.

Ila try pulak buat doodle ikut tutorial Sis Munirah Rizal. Alhamdulillah, Ila faham dengan tuto dia. Sebenarnya, Ila lebih faham kalau ikut tutorial yang ada video dari yang just ada gambar je. So, ni lah hasilnya.
Sis Munirah Rizal just buat video tutorial untuk lukis doodle. So, warna pulak Ila minta bantuan adik Ila sebab dia tahu macam mana nak colour terus dekat SAI. Ila malas nak search google. Hahaa. Selama ni, Ila colour dekat Photoshop je. Nak juga try colour terus dekat SAI. Ila colour ni guna pen, so memang ada yang terconteng sana sini. Hehe. Kalau guna Bucket pun boleh juga. 

Kali ini, ila rasa puas hati sikit dengan doodle ni. Tapi Ila akan cari idea sendiri pula untuk buat doodle. Sebenarnya, banyak dah idea dalam fikiran tapi tak tahu macam mana nak ditransferkan menjadi doodle. Cuma sekarang ni, nak try buat doodle muslimah pakai tudung bawal seperti yang saya bagitahu dekat entry sebelum ini.

Inspiration from Sis Munirah Rizal
Korang, minta tolong click SINI. Terima kasih ^_^
Till then, Assalamualaikum.

Doodling Part 2 ~

Assalamualaikum. ♥
GIVEAWAY! BANYAK HADIAH YANG MENARIK. JOIN! JOIN!
Kali ini, Ila nak story pasal doodle juga. Ahaaa, ada something yang buat Ila agak happy tapi tak sangat sebab belum berpuas hati. Guess what? Ila dah pandai buat doodle full body! Okay, kalau semalam, Ila just pandai buat half doodle je, tapi hari ini Ila pandai buat full body doodle walaupun agak tidak comel di situ. Hahaa --> Doodling Part 1 <--

Ohhhh finally....
Tapi still buruk dan simple kan? Tak apa lah. Kita belajar dari kesilapan. *Eh?* Ila sekarang tengah cari tutorial nak buat doodle-doodle yang awesome lagi. And nak sangat belajar buat doodle muslimah pakai tudung bawal. Hihi.
Korang, minta tolong click SINI. Terima kasih ^_^
Till then, Assalamualaikum.

Doodling ~

Assalamualaikum. ♥
GIVEAWAY! BANYAK HADIAH YANG MENARIK. JOIN! JOIN!
Eh, baca title pun boleh agak apa yang nak distorykan malam ini kan. Hahaa. Yeahh. It's about doodle. Ila sedang belajar nak buat doodle yang awesome macam doodle pemilik blog ni Pinkizluv. Serious, doodle dia awesome sangat-sangat-sangat. Comel pulak tu. Hehe.

Ni lah doodle yang Ila buat. Ila ni memang malas. Half doodle je yang sempat. Cehh, orang lain satu hari boleh siap sepenuhnya. Ila satu hari pun baru siap half doodle. Hahaa, tak kesah lah. Tapi serious memang buruk sangat. Tak apa, Ila still belajar lagi nak improvekan doodle ni.
Dulu Ila dah pernah mendoodle-doodle ni. Tapi semuanya tetap buruk. Ila rasa nak mendoodle semula bila tengok akak Izyan ni. Rasanya dia pun baru juga dalam doodling tapi doodle dia dah macam orang lama dalam doodling. Comel sangat-sangat-sangat.

Ila tak tahu macam mana doodler dapat idea nak lukis itu ini. Yang Ila tahu just doodle bertudung cenggitu. Hahaa.
Korang, minta tolong click SINI. Thank you ^_^
Till then, Assalamualaikum.

Happy Birthday !

Assalamualaikum. ♥
Happy Birthday to me ,
Happy Birthday to me ,
Happy Birthday to Nabilah ,
Happy Birthday to me.
29 March haritu, my birthday. Happy Birthday to me. Hehe. Waktu 28 March, Ila tunggu tau sampai tepat jam 12 malam and 29 March! Finally, Happy Birthday to me! Hehe. Happynyaaa.

Ila happy sangat bila ada yang ingat dan wish. Thank you everyone. Tapi bagi Ila, tahun ni tak sebest tahun-tahun lepas. Haha, never mind. Just forget about it.

First day sekolah lepas cuti penggal pertama tu kan, Ila dapat cute note Happy Birthday from Insyirah. BFF Ila. Ila sayang diaaa. Dia bagi sticky note, so dia tampalkan note tu dalam diary Ila. Hihi. Balik sekolah, waktu tengah check diary, terperasan pulak note ni. Hehe.

 I'm already 4teen. Tapi lewat update entry. Hahaa.
Till then, Assalamualaikum. 

Vector ^^

Assalamualaikum. ♥
GIVEAWAY! BANYAK HADIAH YANG MENARIK. JOIN! JOIN!
Baca title mesti korang ingat saya yang buat vector kan? Eh eh, seriously memang tak pandai nak buat semua tu. Nak buat doodle pun tak lepas-lepas lagi. Apatah lagi vector yang kena ikut gambar asal. I mean, gambar asal tu gambar biasa kita snap-snap then kita vectorkan jadi lah sedikit cartoon tapi tak lari dari wajah kita tu. /Cewahh.\

Korang, haritu /lupa tarikh\, saya ada buat tempahan vector dari akak shahira. Sangat puas hati dengan hasilnya. Walaupun saya agak cerewet tapi akak shahira tak merungut. Harga yang ditawarkan serendah RM5 seorang! Kira okayy la tu. Hasil pun puas hati. Saya tahu pasal tempahan vector ni dari blog akak FD sebab akak shahira maybe sewa tapak iklan di blog akak FD, so bila tengok banner tempahan vector tu, terus berminat. Dah baca details apa semua pasal tempahan, cepat-cepat saya email akak shahira. Tak rugi sebenarnya sewa tapak iklan ni okayy. Hehe :D

Saya tempah dua vector. So total price is RM10. Bayar guna topup Celcom. Mudah je kan. Hasilnya puas hati :)

Kalau korang berminat email ke : princessbobo@ymail.com 
Sertakan sekali gambar yang nak divectorkan.
Untuk lebih details sila ke ;
Till then, Assalamualaikum.

Minggu sukan ^^

Assalamualaikum. ♥
GIVEAWAY! BANYAK HADIAH YANG MENARIK. JOIN! JOIN!
Baca tajuk, sure korang dah dapat agak apa yang akan dibincang pada malam ini. Tapi title agak umum, boleh jadi korang fikir saya busy dengan sukan. Oh oh memang tidak sama sekali, me? Olahraga kat sekolah pun tak masuk, apa lagi yang up-up lagi kan. Haha lol. Malas nak masuk. Bukan nak jaga warna kulit, just malas nak hadir latihan petang-petang. /Malas k malas\.

Actually, minggu ni minggu sukan. So, jawabnya memang ramailah cikgu yang takde. Busy dengan sukan. Semalam banyak jugak cikgu tak masuk kelas. So, the answer is homework pun tak banyak. /Malas betul bila kena buat nota\. Alhamdulillah, nota sains yang dah tertangguh lamanya tu dah siap. /Sampai tajuk yang belajar je\. Malas lagilah kalau nak buat tajuk yang belum belajar tu. Kalau time rajin, 'ter'lebih rajin pulak. Tapi sekarang, serious m-a-l-a-s.

Kat sekolah, sure masa yang terluang tu akan diisi dengan borak-borak ngan kawan-kawan tapi kejap-kejap baca buku jugak. /Bajet rajin\. Haha, tapi tak adalah kitorang merayau-rayau ke sana sini. Kadang ada cikgu ganti, so kena duduk dalam kelas buat homework. Saya ngan kawan-kawan biasanya akan ke makmal komputer. Kitorang ada kerja kat sana, bukan saja-saja nak datang sana.

Walaupun cikgu takde, jadual still padat je. Nak selesaikan itu ini. Tapi tak selesai-selesai jugak. Homework pun tak bergerak jugak. Banyak lagi sebenarnya. ICT kena buat pasal Antivirus and what ever guna powerpoint, then kena buat presentation bulan 4 ni. Sains pulak kena buat buku skrap pasal deria penglihatan and pendengaran. Kena hantar minggu pertama bulan 4 jugak!

Bagi saya, memang tak sempat nak buat semua tu. Haha nanti mesti ada yang mintak tangguh tempoh hantar semua kerja tu. Tapi, apa-apapun akan saya usahakan. Lagipun akhir bulan 3 ni cuti seminggu. /Seminggu je, mana cukup.\ Huaaaa. Kena cari masa buat semua tu. Tak start apa-apapun lagi. Nak mulakan dengan apa pun saya tak tahu.
Eh, dah lari tajuk. Haha biar je lah.
Till then, Assalamualaikum.

New design !

Assalamualaikum. ♥
GIVEAWAY! BANYAK HADIAH YANG MENARIK. JOIN! JOIN!


Dah tengok dah perubahan mendadak blog ni? Eh, soalan apakah yang merapu ni. Dah sah-sah la korang dah tengok bila dah baca post ni kan kan? Okeyy lama sangat saya tak update kan. Kalau update pun giveaway je lah. Tapi sekarang dah malas nak join. Hehe. Tapi akan merajinkan diri juga.

Ni pun nak update pasal new design je. AAAAAAAA. Saya memang malas nak menaip. Nak kena cari idea pula untuk diupdatekan di blog ini. Okeyy bukan main panjang intronya. Haha. Itu baru pendahuluan. Jom masuk ke isi-isinya sebelum penutup. /Dah macam buat karangan BM\.

Macam biasa, temanya warna pink. Memang tak dapat dipisahkan bagai aur dengan tebing. Eh? Apa-apa je. Walaupun favourite colour saya purple tapi entah kenapa blog kena design warna pink jugak. Ah abaikan. Okey menu tab kali ini saya letak kat tepi sebelah kiri blog. Saya ikut tutorial di blog Akak NabilaMedan.

Cuba hover , dia akan pusing-pusing then jadi macam ni. Kan? Ni memang original code by Akak Nabila. Saya just ubah colour sahaja. Hehe. Pink jugak.

Saya dah tak tahu nak membebel dan comment pasal apa lagi. Bahagian header tu okay tak? Saya baru belajar macam mana nak buat header macam tu. Memang header trend sekarang kan. Hehe. Try lah jugak buat, Alhamdulillah jadi tapi payah jugak tu nak buat. Okeyy kita stop kat sini dulu. Bertemu di entry akan datang. /Ye lah kan?\ 
Sebenarnya, saya akan tukar lagi design blog saya. Rasa macam nak pakai classic template  / blogskin lagi je. Macam dah melekat je dengan blogskin. Sekarang tengah design template. Hihi. 
Till then, Assalamualaikum.

Editing my blog ~

Assalamualaikum. ♥
GIVEAWAY! BANYAK HADIAH YANG MENARIK. JOIN! JOIN!




BLOG UNDER CONSTRUCTION !
Bold
Strike
Underline
Italic
Blockquote

Earning churpchurp

Assalamualaikum. ♥
GIVEAWAY! BANYAK HADIAH YANG MENARIK. JOIN! JOIN!
Korang, baca title pun dah tahu kan. Of course nak cerita kisah chupchurp ni haa, tak kan nak melencong pergi cerita kisah yang tiada kaitan langsung dengan title. /Eh? Aku pulak yang merepek.\ Intro mesti selalu macam ni kan. Itu lah saya, saya seorang yang suka merepek dan melawak tapi lawak selalu tak jadi. Haha. Saya bukan jenis yang suka cari gaduh. Saya friendly. /Cerita pasal diri saya la pulak. Hehe.\

Tujuan saya buat post ni bukan nak desak-desak korang suruh click tapi kalau korang IKHLAS, rajinkan diri click churpchurp saya. Tengok earning churpchurp saya ;


Alahai, RM8.40 je. Lagi RM91.60 baru boleh cashout. Lama nyaaa. Huhu, tak apa. Syukur dengan apa yang ada. Sabar sabar sabar Nabilah. Nanti saya usaha lagi. Haritu ada RM8.20. Sekarang naik RM0.20. Alhamdulillah. 

Rahsia saya naikkan earning churpchurp yang 'tak berapa nak banyak' tu ialah saya buat giveaway. Yeayy! Saya jalankan giveaway saya di page saya di sini --> NNabilah Zahari Page <-- . Syarat-syarat Giveaway, saya letak click churpchurp saya. Hehe. Korang join lah giveaway saya kat page NNabilah Zahari Page ni, saya dah buat Mini Giveaway, Mini Giveaway Part 2 and tak lama lagi saya akan buat pulak Mini Giveaway Part 3. So, selalu-selalu lah jenguk page saya tu ya.

Btw, jom join jugak giveaway saya dan adik saya di blog. Join First Simple Giveaway by Nazarah . Tinggal lagi sebulan untuk korang join. Lama lagi tu, fikir-fikir dulu. Hehe. Tarikh Tamat 23 Mac 2013. Take your time to follow blog, click says all sponsor. 

Tolong saya naikkan earning churpchurp? Click kat bawah ni ;

Thankyou korang. Satu click pun dah cukup untuk saya. Nak saya click awak punya balik? Tinggalkan link churpchurp / says / heartbeat anda di ruangan komen .
Till then, Assalamualaikum.

Alhamdulillah.

Assalamualaikum.

Title entry kali ini agak menggembirakan semua pihak. /Eh?\ Tak ada lah semua pihak, tetapi saya gembira sangat. Nak tahu kenapa? Continue reading....

Actually, saya happy sebab semalam guru kelas bagitahu kedudukan kelas yang terbaru dan hari ini ada lagi cikgu bagitahu balik tentang kedudukan kelas yang terkini. Saya agak gembira sebab saya dapat sekelas dengan BFF macam tahun lepas dan masih kekal kelas pertama tanpa Arab macam last year. Tadi jugaklah cikgu-cikgu suruh form 2 berpindah ke kelas masing-masing. Nasib baik tadi tak perlu pindah kelas lagi. Kalau tidak, kenalah angkut satu-satu buku dan perkakas dalam meja tu. Hihi.

Tapi lepas ini maybe memang kena pindah naik atas balik sebab form 2 tahun ni memang sikit sangat berbanding form 1, so cikgu tutup satu kelas terakhir dan nanti salah satu kelas form 2 sekarang, maybe akan jadi kelas kami. Kelas asal kami atapnya bocor dan belum dibaiki. Kami sekarang duduk kat kelas form 4 yang jauh nun di sana. Tapi saya tak sure yang kelas kami perlu pindah naik atas sebab ramai cikgu bagitahu yang kelas kami stay je kat sini. Huhu.

Dah lah elektrik kejap-kejap ada, then tak ada pulak. Kipas slow sangat. Tapi apa-apa pun saya tetap bersyukur dengan keputusan cikgu-cikgu tu. Tak kisah lah kalau kipas slow ke apa tapi asalkan kitorang dapat belajar dengan gembira. Hihi. Ce bayangkan kalau tak dapat sekelas dengan bff. Mesti belajar pun tak enjoy. Kesian kat seorang kawan saya, dia tak dapat segeng dengan kawan-kawan dia.

Tadi pun ada yang menangis. Sebak je tengok. Saya ni, dah kira okayy sangat dapat sekelas dengan bff. Kelas pertama pulak. Hehe. Tapi kan, serious okayy, kat kelas ni, kalau datang awal, memang agak takut sedikit. Sebab jauh sangat dari kelas lain. Sebelah court and padang pulak tu. Lampu pun, kadang ada kadang tak ada. Kawan saya selalu datang awal. Saya? Memang tidaklah datang awal. Haha.

Agak-agaknya result saya waktu peperiksaan last year berapa ya? Hihi. Guest how many A's I got. Jeng jeng jeng. Saya dapat 3A 5B. Keputusan tidak memuaskan tapi kira okayy dah sebab tak ada C. Kedudukan dalam tingkatan pulak, number 3 over 90 plus. Ayah and mama suruh dapatkan number 1. Err, macam tak yakin sebab kawan saya yang selalu dapat number 1 tu bijak sangat la. Entah la. Tapi lepas ni, kena berusaha lebih bersungguh-sungguh lagi. Aja aja fighting!
Alhamdulillah. Syukran Allah.
Till then, Assalamualaikum.

New look :D

Assalamualaikum.  

Lama sangat-sangat tak update blog saya yang dah cantik sangat bersarang ni. Yelahh tu bersarang kan. Haha. Sebenarnya, setiap hari saya buka blog untuk melawat peserta-peserta First Simple Giveaway by Nazarah. Sambil-sambil itu saya check chatter box saya. Kalau sempat dan ada masa, sesiapa yang berkunjung ke sini, saya akan berkunjung semula ke blog korang dan InsyaAllah akan difollow back. Rajin-rajinkan berkunjung ke blog saya ya.

Haaa, korang perasan ke tidak perubahan kat blog saya ni? Siapa pulak lah yang tak perasan kan. Hihi. /bajet betul la hang ni\ Eh, eh, blog saya dah berwajah baru la. New look kata orang. NurNabilahZ's blog in purple? Oh, apa kata korang. Okeyy tak? OK or KO? Haha. Mesti ada ni yang cakap dalam hati buruk sangat blog die. Haha. Tidak mengapa, saya tak kesah pun. Sebab saya sedar memang buruk pun. Tak terasa lah. Hihi.

Tema blog saya kali ini ialah purple. Purple memang warna kesukaan saya. Selama ini asyik pink je memanjang. Saya memanglah gemar warna pink. Warna pink memang tidak dapat dipisahkan daripada saya tetapi warna kesukaan lagi kegemarannya sebenarnya ialah purple atau ungu. Tapi soft purple je lah.

Header inspirasi daripada blog Izyan Nazirah. Footer juga inspirasi daripada blog Izyan Nazirah. Korang boleh lah singgah-menyinggah ke blog Izyan ye. Blog dia sangat-sangatlah awesome. Dia juga ada sediakan tutorial dan freebies. Pasal background, saya tak menyempat lagi nak tukar sebab saya rasa background yang saya guna ni dah okeyy sangat.
Nak buat tutorial dan freebies. Nantikan ya bloggers semua. 
Till then, Assalamualaikum.