Alhamdulillah!

Assalamualaikum. ♥
Lama betul NN tak update blog kan. Almaklumlah busy je memanjang. Eh? Tidak tidak, sebenarnya NN tak ada lah busy seperti yang korang sangkakan. Tapi cuma tiada apa yang NN boleh update. Sebenarnya malas. Haha.

Pageviews NN pun menurun. Follower pun tak naik-naik. Haha, since giveaway yang NN dan adik NN anjurkan tu tamat dan pemenang diumumkan, NN rasa malas nak blogging. Kadang terfikir juga untuk stop blogging tapi apakan daya, blogging dah jadi hobi NN. Hehe. So, kita teruskan kembali berblogging.
Sebenarnya, apa yang NN akan beritahu hari ini bukanlan berkaitan dengan semua yang NN ceritakan di atas. Kenapa post title kali ini begitu? NN rasa bersyukur sangat sebab NN menang kategori BLOG MENARIK LAGI TERTARIK dalam giveaway yang Akak Yaya anjurkan. Alhamdulillah. Rezeki bulan April.

Waktu check entry pemenang tu, NN tak rasa pun yang NN akan menang. Scroll punya scroll, NN nampak printscreen blog NN beserta dengan link blog NN. Wahhh, tak sangka rasanya NN boleh menang kategori blog menarik lagi tertarik. Alhamdulillah Syukran Ya Allah :) 
Nasib baik lah NN terdetik hati untuk check blog harini, kalau tak, terlepas lah tarikh untuk tuntut hadiah iaitu pada 30 April. 
Till then, Assalamualaikum.

Doodling Part 3 ~

Assalamualaikum. ♥
GIVEAWAY! BANYAK HADIAH YANG MENARIK. JOIN! JOIN!
Kembali lagi di entry kedua untuk hari ini. Lol, baru entry kedua? Orang lain dah tiga empat entry sekali online. Tapi Ila sekali online, baru satu dua entry je. Hahaa. Ila memang tak ada idea langsung nak update pasal apa. So memandangkan Ila ada hobi baru, update pasal hobi baru ni je lah. Yes! Mendoodle.

Ila try pulak buat doodle ikut tutorial Sis Munirah Rizal. Alhamdulillah, Ila faham dengan tuto dia. Sebenarnya, Ila lebih faham kalau ikut tutorial yang ada video dari yang just ada gambar je. So, ni lah hasilnya.
Sis Munirah Rizal just buat video tutorial untuk lukis doodle. So, warna pulak Ila minta bantuan adik Ila sebab dia tahu macam mana nak colour terus dekat SAI. Ila malas nak search google. Hahaa. Selama ni, Ila colour dekat Photoshop je. Nak juga try colour terus dekat SAI. Ila colour ni guna pen, so memang ada yang terconteng sana sini. Hehe. Kalau guna Bucket pun boleh juga. 

Kali ini, ila rasa puas hati sikit dengan doodle ni. Tapi Ila akan cari idea sendiri pula untuk buat doodle. Sebenarnya, banyak dah idea dalam fikiran tapi tak tahu macam mana nak ditransferkan menjadi doodle. Cuma sekarang ni, nak try buat doodle muslimah pakai tudung bawal seperti yang saya bagitahu dekat entry sebelum ini.

Inspiration from Sis Munirah Rizal
Korang, minta tolong click SINI. Terima kasih ^_^
Till then, Assalamualaikum.

Doodling Part 2 ~

Assalamualaikum. ♥
GIVEAWAY! BANYAK HADIAH YANG MENARIK. JOIN! JOIN!
Kali ini, Ila nak story pasal doodle juga. Ahaaa, ada something yang buat Ila agak happy tapi tak sangat sebab belum berpuas hati. Guess what? Ila dah pandai buat doodle full body! Okay, kalau semalam, Ila just pandai buat half doodle je, tapi hari ini Ila pandai buat full body doodle walaupun agak tidak comel di situ. Hahaa --> Doodling Part 1 <--

Ohhhh finally....
Tapi still buruk dan simple kan? Tak apa lah. Kita belajar dari kesilapan. *Eh?* Ila sekarang tengah cari tutorial nak buat doodle-doodle yang awesome lagi. And nak sangat belajar buat doodle muslimah pakai tudung bawal. Hihi.
Korang, minta tolong click SINI. Terima kasih ^_^
Till then, Assalamualaikum.

Doodling ~

Assalamualaikum. ♥
GIVEAWAY! BANYAK HADIAH YANG MENARIK. JOIN! JOIN!
Eh, baca title pun boleh agak apa yang nak distorykan malam ini kan. Hahaa. Yeahh. It's about doodle. Ila sedang belajar nak buat doodle yang awesome macam doodle pemilik blog ni Pinkizluv. Serious, doodle dia awesome sangat-sangat-sangat. Comel pulak tu. Hehe.

Ni lah doodle yang Ila buat. Ila ni memang malas. Half doodle je yang sempat. Cehh, orang lain satu hari boleh siap sepenuhnya. Ila satu hari pun baru siap half doodle. Hahaa, tak kesah lah. Tapi serious memang buruk sangat. Tak apa, Ila still belajar lagi nak improvekan doodle ni.
Dulu Ila dah pernah mendoodle-doodle ni. Tapi semuanya tetap buruk. Ila rasa nak mendoodle semula bila tengok akak Izyan ni. Rasanya dia pun baru juga dalam doodling tapi doodle dia dah macam orang lama dalam doodling. Comel sangat-sangat-sangat.

Ila tak tahu macam mana doodler dapat idea nak lukis itu ini. Yang Ila tahu just doodle bertudung cenggitu. Hahaa.
Korang, minta tolong click SINI. Thank you ^_^
Till then, Assalamualaikum.

Happy Birthday !

Assalamualaikum. ♥
Happy Birthday to me ,
Happy Birthday to me ,
Happy Birthday to Nabilah ,
Happy Birthday to me.
29 March haritu, my birthday. Happy Birthday to me. Hehe. Waktu 28 March, Ila tunggu tau sampai tepat jam 12 malam and 29 March! Finally, Happy Birthday to me! Hehe. Happynyaaa.

Ila happy sangat bila ada yang ingat dan wish. Thank you everyone. Tapi bagi Ila, tahun ni tak sebest tahun-tahun lepas. Haha, never mind. Just forget about it.

First day sekolah lepas cuti penggal pertama tu kan, Ila dapat cute note Happy Birthday from Insyirah. BFF Ila. Ila sayang diaaa. Dia bagi sticky note, so dia tampalkan note tu dalam diary Ila. Hihi. Balik sekolah, waktu tengah check diary, terperasan pulak note ni. Hehe.

 I'm already 4teen. Tapi lewat update entry. Hahaa.
Till then, Assalamualaikum.