Doodling Part 3 ~

Assalamualaikum. ♥
GIVEAWAY! BANYAK HADIAH YANG MENARIK. JOIN! JOIN!
Kembali lagi di entry kedua untuk hari ini. Lol, baru entry kedua? Orang lain dah tiga empat entry sekali online. Tapi Ila sekali online, baru satu dua entry je. Hahaa. Ila memang tak ada idea langsung nak update pasal apa. So memandangkan Ila ada hobi baru, update pasal hobi baru ni je lah. Yes! Mendoodle.

Ila try pulak buat doodle ikut tutorial Sis Munirah Rizal. Alhamdulillah, Ila faham dengan tuto dia. Sebenarnya, Ila lebih faham kalau ikut tutorial yang ada video dari yang just ada gambar je. So, ni lah hasilnya.
Sis Munirah Rizal just buat video tutorial untuk lukis doodle. So, warna pulak Ila minta bantuan adik Ila sebab dia tahu macam mana nak colour terus dekat SAI. Ila malas nak search google. Hahaa. Selama ni, Ila colour dekat Photoshop je. Nak juga try colour terus dekat SAI. Ila colour ni guna pen, so memang ada yang terconteng sana sini. Hehe. Kalau guna Bucket pun boleh juga. 

Kali ini, ila rasa puas hati sikit dengan doodle ni. Tapi Ila akan cari idea sendiri pula untuk buat doodle. Sebenarnya, banyak dah idea dalam fikiran tapi tak tahu macam mana nak ditransferkan menjadi doodle. Cuma sekarang ni, nak try buat doodle muslimah pakai tudung bawal seperti yang saya bagitahu dekat entry sebelum ini.

Inspiration from Sis Munirah Rizal
Korang, minta tolong click SINI. Terima kasih ^_^
Till then, Assalamualaikum.

3 comments:

Ƞurul Ƨyafiqah said...

Wah comelnya doodle ;)

Fatin Hazwani said...

Comel doodle :)

Nur Nabilah Zahari said...

Ƞurul Ƨyafiqah : Hehe, thank you sis :)

Fatin Hazwani : Thank you sis. Doodle akak pun comel :D