Anon? Dah tak ada kerja lain ke?

Assalamualaikum.

Eh, kalau korang tengok blog Ila, mesti nampak macam dah siap edit kan? Tengok luaran memang dah siap dah tapi ada lagi tak siap sebenarnya. Hehe, kemalasan pulak dah. Wakaka. K, tak ada kena mengena pun dengan title post. Ni pendahuluan lah. //Macam buat karangan pulak.\\ Abaikan. Ila kan memang suka merapu.

Ila sedih sebenarnya sebab Ila kena tuduh dengan satu anon ni. Dia kata, Ila asyik ikut akak Izyan bila akak Izyan tukar template je, Ila pun tukar jugak. Hm, Ila pun rasa macam betul apa kata anon tu tapi tak payah kot nak send chat macam tu. Anon ni kerja dia nak buat orang bermusuh je. Cubalah cari kerja lain yang lebih berfaedah -.- Ila just tukar template takde pulak tukar design sebijik macam akak Izyan. Ish.

Ila dah pun bagitahu akak Izyan berkenaan dengan hal ni. Dia sendiri kata yang blog Ila tak ada sama dengan blog dia. Chat yang mula-mula tu, Ila tak tuduh akak Izyan tapi Ila takut juga kalau memang betul Ila selalu ikut akak Izyan. Lepastu akak Izyan reply yang dia tak pernah send chat macam tu. Ila tahu akak Izyan baik orangnya, takkan pernah cakap macam tu.

Then, akak Izyan minta link Ila. Ila terus bagi link Ila. And akak Izyan kata design Ila memang tak ada yang sama dengan design blog dia. Tak percaya? Anon, see this!!! 

Sebena-benarnya, Ila jadikan akak Izyan dan seorang lagi blogger peramah, akak Aten sebagai inspirasi Ila dalam berblogging. Setiap hari, Ila mesti akan pergi blog diorang. Kalau terlepas nak baca entry-entry diorang, Ila akan rasa rugi sebab diorang selalu share tips-II ataupun info-II yang memang berguna. Bila diorang tak update entry, Ila akan refresh jugak blog diorang. Bila dah update, laju je Ila nak membacanya.

Ila baru je nak sambung edit blog tadi tapi bila bacakan chat anon tu, terus patah semangat nak mengedit. Hm, dunia blogging memang macam ni. Ada masanya kita jatuh, ada masa juga kita naik. Kita just kena banyak bersabar. Anon memang tak pernah serik dengan kerja mereka. Ish, ish, ish.
Allah Maha Mengetahui. Allah Maha Melihat. Ingat tu!
Till then, Assalamualaikum.

6 comments:

♥ Lia Abdillah ♥ said...

sabar la. dia dengki tuh :')

Nur Nabilah said...

Terima kasih support. //Sabar, sabar.

Ain Nafiza said...

sabar okay..Allah suka dengan org yang sabar.. AN dulu pernah kena mcm you jugak.. dan akhirnya orang tu sendiri yg minta maaf dekat AN..

Nur Nabilah said...

Tengah sabar ni. Hehe. Takpe, biar diorang lah kan nak buat apa pun. Dosa diorang tanggung. Kita dapat pahala free. Hehe :)

Niena Reen said...

haih. ada aje yg tak puas hati dengan kita kan. memang banyak dugaan bila berblogging ni. :D

Nur Nabilah said...

Hm tu lah.