Alhamdulillah.

Assalamualaikum.

Title entry kali ini agak menggembirakan semua pihak. /Eh?\ Tak ada lah semua pihak, tetapi saya gembira sangat. Nak tahu kenapa? Continue reading....

Actually, saya happy sebab semalam guru kelas bagitahu kedudukan kelas yang terbaru dan hari ini ada lagi cikgu bagitahu balik tentang kedudukan kelas yang terkini. Saya agak gembira sebab saya dapat sekelas dengan BFF macam tahun lepas dan masih kekal kelas pertama tanpa Arab macam last year. Tadi jugaklah cikgu-cikgu suruh form 2 berpindah ke kelas masing-masing. Nasib baik tadi tak perlu pindah kelas lagi. Kalau tidak, kenalah angkut satu-satu buku dan perkakas dalam meja tu. Hihi.

Tapi lepas ini maybe memang kena pindah naik atas balik sebab form 2 tahun ni memang sikit sangat berbanding form 1, so cikgu tutup satu kelas terakhir dan nanti salah satu kelas form 2 sekarang, maybe akan jadi kelas kami. Kelas asal kami atapnya bocor dan belum dibaiki. Kami sekarang duduk kat kelas form 4 yang jauh nun di sana. Tapi saya tak sure yang kelas kami perlu pindah naik atas sebab ramai cikgu bagitahu yang kelas kami stay je kat sini. Huhu.

Dah lah elektrik kejap-kejap ada, then tak ada pulak. Kipas slow sangat. Tapi apa-apa pun saya tetap bersyukur dengan keputusan cikgu-cikgu tu. Tak kisah lah kalau kipas slow ke apa tapi asalkan kitorang dapat belajar dengan gembira. Hihi. Ce bayangkan kalau tak dapat sekelas dengan bff. Mesti belajar pun tak enjoy. Kesian kat seorang kawan saya, dia tak dapat segeng dengan kawan-kawan dia.

Tadi pun ada yang menangis. Sebak je tengok. Saya ni, dah kira okayy sangat dapat sekelas dengan bff. Kelas pertama pulak. Hehe. Tapi kan, serious okayy, kat kelas ni, kalau datang awal, memang agak takut sedikit. Sebab jauh sangat dari kelas lain. Sebelah court and padang pulak tu. Lampu pun, kadang ada kadang tak ada. Kawan saya selalu datang awal. Saya? Memang tidaklah datang awal. Haha.

Agak-agaknya result saya waktu peperiksaan last year berapa ya? Hihi. Guest how many A's I got. Jeng jeng jeng. Saya dapat 3A 5B. Keputusan tidak memuaskan tapi kira okayy dah sebab tak ada C. Kedudukan dalam tingkatan pulak, number 3 over 90 plus. Ayah and mama suruh dapatkan number 1. Err, macam tak yakin sebab kawan saya yang selalu dapat number 1 tu bijak sangat la. Entah la. Tapi lepas ni, kena berusaha lebih bersungguh-sungguh lagi. Aja aja fighting!
Alhamdulillah. Syukran Allah.
Till then, Assalamualaikum.

2 comments:

shekechik said...

Good luck sis..best ada bff sekali ngn kita..ley sharing2 =)

Nur Nabilah Zahari said...

Tu lah kan. Syukur sangat. btw, thank you sis.